Figyelemelterelés a Bayer-publicisztika?

Felháborító és ízléstelen provokációnak tartja az MSZP roma tagozata Bayer Zsolt szombati írását.

A szocialista párt roma tagozata ugyanakkor az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a Magyar Hírlapban megjelent publicisztika célja a figyelemelterelés is lehetett. "Közel van a következő választás, a Fidesz-kormány ámokfutása miatt Magyarország közigazgatási, oktatási, gazdasági és társadalmi viszonyait tekintve is romokban hever, és erre fideszes tollnokok provokációval, figyelemeltereléssel reagálnak" - olvasható.

Az MSZP roma tagozata kiemelte, hogy a magyar társadalom az elmúlt időszakban kifejezésre juttatta: nem kér a gyűlöletből, az antiszemitizmusból és a rasszizmusból, "bárhogyan is legyen az becsomagolva". Arra is kitértek, hogy támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a gyűlöletbeszéd megállítását célozza.

Bayer Zsolt szóban forgó szombati írásában a szigethalmi késelésre utalva úgy fogalmazott: akiket megkéseltek "a gyáva, undorító, kártékony állatok". Hozzátette: "a tények pedig ezek, a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. (...) A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. (…) Állatok meg ne legyenek. (…) Ezt kell megoldani - de azonnal és bárhogyan!" - zárta írását szombaton Bayer.

A publicista kedden válaszolt a bírálatokra. Ebben azt írja: szándékosan félreértették mondatait. "Nem akarom likvidálni a cigányságot, sem egy részét, sem egyetlen cigányt. (...) Rendet akarok. Azt akarom, hogy minden tisztességes cigány ember boldoguljon ebben az országban, és minden, társadalmi együttélésre képtelen és alkalmatlan cigány pedig legyen kirekesztve a társadalomból" - tette hozzá keddi írásában Bayer Zsolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.