Bajnaiék és a fideszes aktivisták: Felcsút, a tiltott falu

Műanyag libát próbált egy kormánypárti aktivista feltuszkolni a buszra, amellyel Bajnai Gordon és párttársai Felcsútra indultak egy rendhagyó sajtóeseményre. A Fejér megyei faluban előbb biztonsági őrök, majd ellentüntetők akadályozták Bajnaiékat programjukban. Végül a rendőrök megkérték az ellenzéki politikusokat és újságírókat szállító busz vezetőjét, megállás nélkül hajtson tovább a faluból.

Orbán Viktor kerületéből, a XII. kerületből indult  az autóbusz Orbán víkendfalujához, hogy a községben a sajtó munkatársai megtekintsék a "nevezetességeket és fejlesztéseket". Az idegenvezetést Bajnai Gordon, Karácsony Gergely és Szabó Tímea vállalta magára az Együtt-PM sajtómeghívója szerint.

Ezek voltak a tervek, de már az indulást is féltucat fideszes aktivista zavarta meg. A Kongresszusi Központ parkolójában páran kifeszítették a Lendvay utcából ismert molinót, mely szerint "Együtt a maffiabaloldal" (a képen pedig Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy, Portik). Az aktivisták elállták a busz útját, közben egyikük egy műanyag libát próbált az ajtón keresztül feltuszkolni.

A rövid botránykeltés után a busz elindult Felcsút felé az M1-es autópályán. Mi reggel 10-kor rögzítettük: a Hegyvidéken hat ember védte Orbánt. Mint kiderült, a Fejér megyei faluban túltettek rajtuk a miniszterelnök nem feltétlenül odavalósi rajongói.

A busz Bajnaiékkal és az újságírókkal előbb a Puskás Akadémiához hajtott, de itt vagyonőrök akadályozták meg a nézelődést - mondván magánterületről van szó. Ezt követően egy tucat ellentüntető autóval vette körül a buszt, libabábukat mutogattak a politikusok felé. A rendőrség a helyzetet úgy értékelte, hogy a legjobb, ha a politikusok és újságírók a konfliktusok elkerülése érdekében nem szállnak ki a járműből.

A buszon utazók így csak az ablakon keresztül tudták megtekinteni a falut, majd az autós ellentüntetők folyamatos követése mellett elhagyták a falut. Egy pihenőhelyen aztán az egyik Orbán-védő oda is hajtott a társasághoz, de az első újságírói kérdésre inkább gázt adott.

Orbán hat bátor védelmezője a budai zöldövezetben
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.