Fideszes rokon a tankerület élén

Páva Péter, a fideszes pécsi polgármester öccse lett a pécsi tankerületi igazgató.

Páva Péter, Páva Zsolt fideszes pécsi polgármester testvére lett a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ pécsi tankerületi igazgatója – tette közzé a Pecsistop.hu internetes portál.

Páva Péter 1957-ben született, s földrajz-testnevelés, majd pedagógia szakon végzett. Nős, felesége Kurnik Zsuzsanna. A főiskola elvégzése után több iskolában tanárként dolgozott, s 1986-ban került a Nagy Lajos Gimnáziumba. 1995-ben kollégiumigazgatóvá, majd 1997-ben a fenntartó a ciszterci rend Nagy Lajos Gimnáziumának igazgatójává nevezte ki. Hobbija a lovaglás, túrázás és a történelem, erről az interneten fellelhető fotók is árulkodnak.

Jövő januártól a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) veszi át az ország összes alap- és középfokú oktatási intézményét, azonban az államosításról szóló törvényt késve terjesztette be Fidesz, mert az általános vita november első teljes hetében folyt a parlamentben.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa szerint a KIK felállítása sehol sem tart, de ezzel az intézménnyel és "az egész feleslegesen központosító oktatáspolitikával a Fidesz jóval drágább és sokkal rosszabb minőségű rendszert hoz létre, mint ami korábban létezett. Kevesebb tudás, rosszabb épületek, távoli központi döntések és politikai komisszárok jellemzik majd január 1-től a közoktatást, ha egyáltalán sikerül felállítani az új fenntartót a tanév kellős közepén. Ezekkel a döntésekkel mára a kormány vált az oktatási problémák elsődleges okozójává" – fogalmazott a politikus.

Januártól a portál szerint kirúgásokra is lehet számítani az államosítás kapcsán, ugyanis egy nem nyilvános tervezet – Hoffmann Rózsa kézjegyével ellátva – így fogalmaz: "a helyi tankerületi felmérések, a személyi és tárgyi feltételek tételes leltározása és átadás-átvételre történő előkészítése 2012 decemberében fog megtörténni. Ez az érintett önkormányzatok, a köznevelési intézmények és a központ részéről igen jelentős többletmunkát igényel majd (...), a folyamat a megszűnő és megalakuló köznevelési intézmények többezres száma és a megváltoztatandó alapító okiratok miatt szinte teljesíthetetlen feladatokat jelent majd" a kincstár számára.

A kapkodásra jellemző, hogy a bár a tankerületi igazgatók már megvannak, sok más konkrétum a mai napig nem ismert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.