Fideszes mézesmadzag nyugdíjasoknak?

A Fidesz már állami erőforrásokkal akarja folytatni az adatbázis-építést - jelentette ki csütörtöki közleményében Korózs Lajos.

Az MSZP elnökségi tagja szerint az adatbázis-építés "legújabb áldozatai a nyugdíjasok". Korózs Lajos arra reagált, hogy a kormányfő szóvivője szerdán bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak, arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében.

Szijjártó Péter közölte, a kérdőíves levelet 1,7 millió nyugdíjas háztartásába küldik el, a levél költségeit pedig a Fidesz fizeti, így a párt rendelte meg a levelek legyártását és a postai kézbesítést is. Hozzátette, nagyjából tíz forintba kerül egy küldemény elkészítése.

A szocialista Kórozs Lajos kijelentette, az államnak nem az a feladata, hogy "levelezzen, hogy kérdezgessen, hogy beszélgessen, hanem az, hogy vállalt programját megcsinálja, megoldja". Szavai szerint jelenleg ennek nyomát sem látni, csak "ígéretekkel kábítja a nyugdíjasokat a nagy drogdíler, Orbán Viktor". Feltette a kérdést, hogy egy pártnak honnan van lakcímlistája a nyugdíjasokról, amikor ezt a hatályos törvények tiltják. Egyúttal felszólította Iván Lászlót és Orbán Viktort, hogy álljanak elő és beszéljenek világosan arról, mi lesz a nyugdíjak értékével, a távhő és a gáz árával vagy a devizahiteles nyugdíjasokkal.

A politikus feltette azt a kérdést is, hogy van-e szándék a nyugdíjak megadóztatására és a magánnyugdíjak államosítására.

Korózs Lajos azt írta, hogy eddig csak egyszer egyeztetett a kormány, amikor a rendőrökkel vették fel a kapcsolatot. Szavai szerint a rendőrök nem kapták meg a 10 milliárdos támogatásukat, mely többek között a közbiztonság javításához kellett volna, cserébe viszont megkövetelik tőlük a közbiztonság javulását. "Amennyiben a trend nem változik, akkor a nyugdíjasokra szomorú jövő vár. Mindezt erősíti, hogy 1998-2002 között is a nyugdíjasokat sanyargatták Orbán Viktorék" - közölte a politikus.

Korózs Lajos ülönösen zavarónak nevezte, hogy a Fidesz-KDNP szavakban látványosan keresi a kapcsolatot a nyugdíjasokkal, miközben nem hívja össze az Idősügyi Tanácsot, az egyetlen legitim szervezetet, ahol a nyugdíjasokat érintő problémákat igen hamar megtudhatnák.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.