Fideszes polgármester: Ne hozzanak menekülteket vonaton, sőt, ha lehet, máshogy se

Balassagyarmat vezetői azt kérik, hogy ne szállítsanak vonattal migránsokat a városban működő közösségi szállóra. Ezt azután fogalmazták meg, hogy csütörtök éjszaka és péntek hajnalban 135 ember érkezett meg így a nyugat-nógrádi városba.
Medvácz Lajos (Fidesz-KDNP) polgármester és Csach Gábor (Fidesz-KDNP) alpolgármester az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben azt írta: határozottan kérik a bevándorlási hivatalt, hogy az önkormányzat beleegyezése nélkül létesített közösségi szállóra ne szállítsanak migránsokat az így is elhanyagolt vasúti mellékvonalakon, kiváltképp ne menetrend szerinti járatokon.

Hozzátették: továbbra is ellenzik a közösségi szálló bárminemű kapacitásbővítését, és kérik annak mielőbbi, a tranzitútvonalban (Magyarország délnyugat irányában) lévő településre költöztetését, vagy a szálló zárttá tételét.

Azt írták, csütörtökön kora este telefonon kaptak értesítést a bevándorlási hivataltól arról, hogy - eddig szokatlan módon - vasúton, rendőri felügyelettel szállított migráns csoport érkezik a közösségi szállóra Röszkéről.

Hozzátették, hogy a helyi rendőrség biztosítása mellett az este nyolcvan, kora hajnalban ötvenöt migráns probléma nélkül elfoglalta helyét a szállón. A menekültek családok voltak, több mint 30 gyermekkel. Az éjszaka nyugodtan telt, a nyilvántartásba vételre érkezettek közül több mint negyvenen már a reggeli órákban elhagyták a várost.

Balassagyarmat vezetői egyben megköszönték a rendőrség, a közösségi szálló és a vasút helyi dolgozóinak a rendkívüli események szakszerű kezelésében végzett munkáját.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.