Fideszes belharcok bénítják a VII. kerületi listaállítást

Budapest VII. kerületében régóta probléma a széthúzás a fideszes képviselők között. Most Vattamány Zsolt és Ronaszékiné Keresztes Mónika állnak egymással szemben. A belharcok miatt a pártnak még nincsenek hivatalos önkormányzati választási jelöltjei a kerületben.

Bár a legtöbb helyen már nyáron eldöntötte a Fidesz, hogy kiket indít az október 12-ei önkormányzati választásokon, a VII. kerületben ez a döntés nem született meg, köszönhetően a "bulinegyedben" történő csatározásoknak. Addig rivalizáltak a helyi vezetők, hogy végül nem tudták időre eldönteni, kik legyenek az indulók – számol be az Index.

A körzetben az országosan alig ismert Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere és a parlamentből kiesett Rónaszékiné Keresztes Mónika rivalizálása a Fideszben is jól ismert. Rónaszékiné 2010 óta alpolgármester is volt a kerületben, majd miután alul maradt a DK-s Oláh Lajossal szemben az országgyűlési választásokon, megpályázta a polgármesteri posztot.

A helyi pártszervezet júniusban választotta ki a polgármester-jelöltet. Rónaszékiné ekkor csúfos vereséget szenvedett Vattamánnyal szemben, akit Deutsch Tamás EP-képviselő is támogatott az újrajelölésért. A portál beszámolója szerint pár hét múlva azonban a sajtóban elterjedt, nem indítják újra a kerületben az erzsébetvárosi polgármestert, mert az nem hajlandó kompromisszumot kötni ellenfelével.

Mindkét fél összeállította a maga 12 fős jelöltlistáját, melyen egy közös név sem szerepelt, ezzel patthelyzet alakult ki. A Fideszben azonban megelégelhették a kerületben elharapódzott viszonyokat, és szabad kezet adtak Vattamány Zsoltnak. Az Index információ szerint azonban egyik pártfórumon sem döntöttek.

Ezt még maga Rónaszékiné is elismerte a portálnak, aki nem tudta megmondani, mikor születik végleges döntés a listáról. A kerületben dúló harcokról a politikusasszony nem kívánt nyilatkozni, azt a Fidesz belügyének tartja.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.