Vagyonnyilatkozati eljárás Simor ellen

Vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez a Magyar Nemzeti Bank elnöke ellen a Fidesz, hogy kiderüljön miért csökkent egy év alatt közel 900 millió forinttal Simor András vagyona, és ez milyen összefüggésben van a jegybankelnök offshore cégével - jelentette be Répássy Róbert, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese.

Répássy közölte: a vagyonnyilatkozati eljárást a jegybankról szóló törvény alapján kezdeményezik az Országgyűlés mentelmi és összeférhetetlenségi bizottságában.

Csütörtökön több napilap is beszámolt a jegybankelnök vagyonnyilatkozatairól, amelyekből kiderül, hogy a 2007-es dokumentum szerint Simor András összesen 923 millió forintos, befektetési alapokban tartott megtakarítással bírt. Az egy évvel később tett nyilatkozatában viszont már azt közölte: csupán 67 millió forintja van befektetési alapokban.

Répássy Róbert szerint a vagyonnyilatkozati eljárás tisztázhatja, hogy miért csökkent közel 900 millió forinttal a jegybankelnök vagyona, és milyen összefüggés van a hatalmas vagyonváltozás és Simor András offshore cégének tevékenysége között.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.