Fidesz gyűlés és futógála miatt lesznek lezárások Budapesten

Rendezvények miatt több helyen lezárások lesznek szombaton Budapesten; a Kossuth téren a Fidesz-KDNP tart nagygyűlést, a Duna-parton pedig futógála lesz.

A nagygyűlés 15 órakor kezdődik, emiatt 13.30 órától 19.00 óráig lezárják a Kossuth Lajos teret, a Vértanúk terét, az Alkotmány utcát, a Széchenyi felső rakpart Kossuth tér és Balaton utca közötti szakaszát, valamint a Balassi Bálint utcát a Kossuth Lajos tér és a Balaton utca között - olvasható a Fővinform honlapján. A 2-es villamosok 13.30 órától 18.00 óráig a Vágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekednek. A 70-es, 78-as trolik és a 115-ös buszok ez idő alatt módosított útvonalon járnak majd.

A Duna-parton futógálát tartanak, ezért 14.00 órától 20.00 óráig a teljes Pesti alsó rakpartot lezárják a forgalom elől. A rakpart Margit híd és Dráva utca közötti szakaszát 12.00 órától 14.00 óráig, illetve 20.00 és 21.00 óra között zárják le. A Fővinform tájékoztatása szerint a budai Várban egy rendezvény miatt 24.00 órától vasárnap éjfélig a Kapisztrán téren tilos lesz megállni.

A rendőrség azt közölte a honlapján, hogy a Magyarország-Németország barátságos labdarúgó mérkőzés miatt Budapest rendőrfőkapitánya a "közrend és közbiztonság fenntartása érdekében" a főváros egész területén fokozott ellenőrzést rendelt el pénteken 16.00 órától éjfélig, illetve szombat 08.00 óra és 24.00 óra között. Az ellenőrzés során a rendőrség "a jogellenes cselekményeket kiszűri, megelőzi", az állampolgárok ruházatát és járműveit átvizsgálhatja, a közbiztonságra veszélyes eszközöket, anyagokat lefoglalhatja és azoknak az esemény helyszínére történő bevitelét megtilthatja - olvasható a police.hu oldalon. Mint írták, a mérkőzés előtt és azt követően jelentős számú szurkoló jelenik meg a főváros közlekedési csomópontjain, a pályaudvarokon, így jelentős mértékben nő a forgalom Budapest egész területén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.