Fidesz az MSZP-nek: Ne gettózz!

A Fidesz kommunikációs igazgatója arra szólítja fel a baloldali politikusokat, ne nevezzék gettólakóknak azokat az Ócsára költöző embereket, akiket éppen ők taszítottak a devizahitelek csapdájába.

Kocsis Máté ezt arra reagálva mondta budapesti sajtótájékoztatóján, hogy Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja szerdán arról beszélt: megbukott az ócsai lakóparkberuházás, amikor kiderült, hogy alig húsz család költözhet be "a mindentől elzárt, megközelíthetetlen, szegregált környezetben" létesülő "szocgettóba".

A baloldalnak ahelyett, hogy sértegeti és gettólakóknak nevezi az Ócsára beköltöző, nagyon nehéz helyzetben lévő családokat, nap mint nap elnézést kellene kérnie ezektől az emberektől - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kocsis Máté úgy fogalmazott, a kormány "a devizahitelesek megsegítésének valamennyi hangszerén játszik", és ha bővíteni kell ezeket az intézkedéseket, azt is megteszi.

A bajba jutott hiteleseket megsegítő eddigi kormányzati intézkedések között említette az ócsai lakópark mellett a végtörlesztést, az árfolyamgátat, valamint az eszközkezelő által kínált programot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.