Fidesz: zöld út a brutális megszorításoknak - egy komolytalan párttól

A Fidesz szerint zöld utat kapott az MSZP minden eddiginél brutálisabb megszorító csomagja, s újra összeállni látszik az MSZP-SZDSZ koalíció. A legnagyobb ellenzéki párt Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltté választására ismét az előre hozott választások követelésével reagált.

A Fidesz vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: komolytalan az a párt, amelyben két héten belül két  pártelnököt is választanak, 90 százalék körüli eredménnyel.

A párt véleménye szerint az MSZP továbbra is az emberek ellen  politizál, akár Gyurcsány Ferenc, akár Bajnai Gordon, akár Lendvai  Ildikó irányítja őket. A szocialisták vasárnapi kongresszusán a  Fidesz szerint egyértelművé vált, hogy az MSZP programja a brutális  megszorítások programja.

Az a megszorító csomag, amelyre a szocialisták vasárnap hűségesküt tettek, és amelynek végrehajtására az ellenzéki párt  szerint újra összeállni látszik az MSZP-SZDSZ-koalíció, a  legkiszolgáltatottabb családokat fogja lehetetlen helyzetbe hozni.

"Magyarország új irányáról az embereknek kell dönteniük, nem  pedig a bukott pártoknak: az MSZP-nek és az SZDSZ-nek, és főleg nem  a hatalmukat, egyéni egzisztenciájukat féltő, levitézlett  politikusoknak" - írta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes  szóvivője.

Új miniszterelnökhöz, új kormányhoz, új programhoz új választás kell. Erről szól a demokrácia. A választás nélkül létrejövő kormány  illegitim, gyenge és átmeneti, márpedig Magyarországnak erős  kormányra van szüksége, erős kormány pedig csak választással jöhet  létre - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.