Fidesz: pofátlanság Benedek Fülöp ötmilliós végkielégítése

A Fidesz pofátlanságnak és elfogadhatatlannak tartja, hogy "a börtönbüntetés miatt távozó" Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) lemondott vezérigazgató-helyettese ötmillió forintot kapjon végkielégítésként a társaságtól az emberek pénzéből.

Koszorús László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján ezt arra reagálva mondta, hogy a Magyar Hírlap szerdai számában azt írta: mintegy ötmillió forintot utalnak át Benedek Fülöpnek a felmentési időre járó, valamint ki nem vett szabadsága címén. Benedeket december elején nem jogerősen másfél év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélésért - egy pákozdi földügylet miatt - a Heves Megyei Bíróság.

Koszorús László úgy fogalmazott: az MNV a köztulajdonban álló vagyon elherdálásának központjává vált. A társaság az elmúlt időszakban korrupciós esetekről, botrányokról, bűncselekményekről híresült el - fűzte hozzá, hangsúlyozva: éppen az MNV az a szervezet, amelynek a "legfeddhetetlenebb" vezetőkkel kellene rendelkeznie.

"Benedek Fülöpnek örülnie kellene, hogy az ügyei után egyáltalán szabadlábon van, nem hogy még pénzt is kap ezért" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Véleménye szerint a lemondott vezérigazgató-helyettes ügye pontosan mutatja, hogy miről is szól a Gyurcsány-Bajnai-korszak: "beültetik a saját kádereiket olyan helyekre, ahol az állami vagyonról lehet dönteni, aztán elherdálják az állami vagyont, utána bűncselekményeket követnek el és jutalommal távoznak".

A Fidesz úgy látja, ennek a korszaknak véget kell vetni - hangsúlyozta Koszorús László, hozzátéve, hogy ha kormányra kerülnek, az összes "korrupciós ügyet", valamint az MNV által megkötött összes gyanús privatizációs szerződést és gyanús kifizetést is felül fogják vizsgálni.

Oszkó szerint nem jár

Oszkó Péter pénzügyminiszter december 3-án fogadta el Benedek Fülöp lemondását. A tárca vezetője aznapi sajtótájékoztatón azt mondta: a vezérigazgató-helyettesnek nem jár végkielégítés.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.