Fidesz: pofátlanság a kormány tájékoztató kampánya

Tájékoztató sorozatot indít a kormány a válságkezelés eredményeiről. A Fidesz szerint a közel 100 milliós kampány pofátlanság.

Kéthetes lakossági tájékoztató sorozatot indít a kormány, Több mint válságkezelés címmel - közölte a kormányszóvivő. Szollár Domokos elmondta, hogy a tájékoztató sorozat segítségével az emberek megismerhetik azokat a mindennapi életüket is érintő intézkedéseket, amelyekről a válságkezelő-kormány az elmúlt közel egy évben döntött.

Hangsúlyozta: a Bajnai-kormány közel egy évvel ezelőtt válságkezelésre vállalkozott, de ennél többet tett. Úgy fogalmazott: az elmúlt egy évben hozott döntéseknek köszönhetően többek között stabilizálódott a forint, csökkentek a kamatok, a banki ügyfelek nagyobb biztonságban vannak mint egy évvel ezelőtt, és jelentősen erősödött a közbiztonság is Magyarországon. A válságból okulva Magyarország új útra lépett, amely megteremtette a tartós stabilitás és gyarapodás esélyét - tette hozzá. A kormányszóvivő szerint a tájékoztatóból az érdeklődők megismerhetik, hogy milyen intézkedések születettek a munkahelyek megőrzése, védelme érdekében, illetve milyen új esélyek nyíltak a hazai a kis és közepes vállalkozások számára.

Az intézkedéseket és új esélyeket bemutató sorozat január 18-tól január 31-ig tart, ezalatt találkozhat vele a lakosság a legtöbb országos napilapban, valamint az interneten is. Részletes tájékoztatás pedig a kormányszóvivő.hu internetes oldalon olvasható. Szollár Domokos kitért arra: a tájékoztató összköltsége mintegy nettó 94 millió forint, mely már az új kommunikációs keretszerződés terhére valósul meg. A szükséges munkákat a közbeszerzési eljárás győzteseként a Mediaedge:cia Hungary Kft. látja el. 

Fidesz: büntetőjogi felelősséget is felvethet a kormánykampány

A Fidesz szerint "az MSZP-kormány pofátlansága immár nem ismer határokat". A párt közleménye szerint "miután a szocialisták félrekezelték a válságot, a munkanélküliséget évtizedes magasságokba emelték, 8 százalékos gazdasági visszaesést produkáltak, ingatlanadót vezettek be, elvették a családtámogatásokat, a 13. havi nyugdíjat, és mindent elloptak, amihez hozzáfértek, most az adófizetők 100 millió forintjából megint reklámozni kezdik magukat".

Koszorús László, a Fidesz elnöki stábjának helyettes vezetője kiemelte: erre nem sajnálnak 100 milliót, de a gyerekek étkezésére, az idősotthonok működésének biztosítására, a kórházakra, a tűzoltók fizetésére nem jutott pénz. Hozzátette: mindez felveti a tiltott párt- és kampányfinanszírozás gyanúját, amiért a büntetőjogi felelősséget ki fogjuk vizsgálni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.