Fidesz: pofátlanság a 300 milliós kiadás

Több, mint pofátlanság háromszáz milliót költeni a világválság elmagyarázására a Fidesz szerint. A kormányszóvivő szerint ők csak az emberek tájékozottságát növelnék a pályázattal, a Fidesz viszont elavult szólamokat ismételget.

"A pofátlanság minden határán túl van" Ágh Péter fideszes politikus szerint, hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 300 millió forintot költ a gazdasági világválság elmagyarázására.

Az ellenzéki politikus keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a világválságot nem magyarázni, hanem megoldani kell. Ágh Péter emlékeztetett arra, Gyurcsány Ferenc október 28-án ígérte azt, leállítja a felesleges kommunikációs kiadásokat, de ez Ágh megállapítása szerint hamis kijelentés volt.

A kormányszóvivő viszont a Fidesz kommunikációs trükkjéről beszél: Budai Bernadett válasz-közleménye szerint a válsággal kapcsolatos lakossági és vállalkozói tudatosságot a legnagyobb ellenzéki párt legfeljebb szavakban tartja fontosnak, csakúgy, mint a válság hatásaink csökkentése érdekében szükséges összefogást. A Fidesz ezek helyett elavult szólamokat és a politikai sárdobálást választja.

Ami a 300 milliós kiadást illeti: a kormányszóvivő szerint "a gyors és határozott kormányzati intézkedések mellett azok az információk is az embereket és a vállalkozásokat védik a gazdasági válság hatásaitól, amelyekkel megalapozott döntést hozhatnak pénzügyeikről - legyen szó akár hitelfelvételről, befektetésről, vagy egy vállalkozás elindításáról, fejlesztéséről. Ezt a tájékozottságot szolgálja a kormány ma meghirdetett pályázata is."

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.