Fidesz: Nem hoz megtakarítást a vasútvonalak bezárása

Hiába az elkeseredett tiltakozás, az MSZP továbbra is be akarja zárni a vidéki vasútvonalakat - mondta sajtótájékoztatóján Fónagy János, fideszes képviselő.

Az ellenzéki párt szakpolitikusa, Fónagy János az Európai Bizottság kedden nyilvánosságra hozott álláspontjára hivatkozva kijelentette, ez a lépés nem jár megtakarításokkal, ezért véleményük szerint mindez tisztán politikai okokból történik. Az Európai Bizottság szerint a hiánycélok és a megszorítások egy jelentős része megalapozatlannak és tarthatatlannak tűnik.

A képviselő kijelentette, ha  ezekkel a lépésekkel nem lehet valós megtakarítást elérni, akkor bizonyítottnak tekintik, hogy a kormány tisztán politikai alapon dönt a vonalak bezárásáról. A megtakarítások hiányában ez "józan ésszel felfoghatatlan, értelmetlen döntés", amely ráadásul plusz kiadásokat jelent, mert vagy őrizni kell a hálózatokat, vagy ellopják azokat.

Megerősítette azt a kijelentést, hogy a Fidesz kormányra kerülése esetén helyre fogja állítani a közösségi közlekedést azokon a helyeken, ahol az még műszakilag lehetséges. Azt mondta, hogy a kisiskolák, a gyógyszertárak és a kisposták bezárása után nincs ésszerű magyarázat a vasútvonalak bezárására.

A parlament gazdasági bizottságának üléséről érkező képviselő emellett közzétette azt az információját, hogy a kormány egy vita miatt kihagyja a vasúti törvényből a vasútvonalak felsorolását, amit majd külön jogszabályban akarnak szabályozni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.