Fidesz: nem éjszakázni, dolgozni kellett volna a pedagógusokért

A Fidesz véleménye szerint nem éjszakázni és facebookozni kell, hanem kormányozni és dolgozni kellett volna a pedagógusokért - írta a párt szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

Hoppál Péter arra reagált, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnök bejelentette: az iskolarendszer átalakítása elleni tiltakozásul a napirend lezárása után a parlamenti ülésteremben éjszakáznak a Demokratikus Koalíció (DK) független képviselői.

A kormánypárti politikus szerint a "Gyurcsány-Bajnai szövetség" kormányzása alatt létbizonytalanságba taszította a pedagógusokat. A parlamenti ülésteremben, "ahová Gyurcsány Ferenc éjszakázni jár", a Fidesz két hét múlva megkezdi a jövő évi költségvetés tárgyalását, amelyben már a pedagógus-béremelés következő, jövő évi üteméhez szükséges pénzügyi fedezet is rendelkezésre áll - hangsúlyozza a szóvivő.

Gyurcsány Ferenc szerdán bejelentette, hogy öt, a DK-hoz tartozó független képviselő - rajta kívül Kolber István, Szűcs Erika, Vadai Ágnes és Varju László - szerda reggel 8 óráig a parlamenti ülésteremben marad, és telefonjukon, Facebook-oldalukon keresztül szülőkkel, pedagógusokkal beszélgetnek majd, illetve önmaguk szórakoztatására "szemelvényeket olvasnak fel a hit- és erkölcstankönyvekből".

Közölte, így fejezik ki tiltakozásukat a közoktatás átalakítása ellen és szolidaritásukat a túlórára kötelezett pedagógusokkal, az egész nap az iskolában maradásra kötelezett diákokkal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.