Fidesz: mindegy, mit ígér a baloldal

A Fidesz szóvivője szerint mindegy, hogy mit ígér tandíjügyben a baloldal, mivel eddigi ígéreteit sem teljesítette.

Hoppál Péter az MTI-nek kedden küldött közleményében arra reagált, hogy újragondolta felsőoktatási programját az MSZP. Mesterházy Attila pártelnök kedden bejelentette: a szocialisták vállalják, hogy ha kormányra jutnak, 2014 szeptemberétől mindenki, aki a bekerüléshez szükséges minimumpontszámot eléri, tandíjmentesen kezdheti meg tanulmányait. Az egyetemek ezután szakterületenként határozhatnák meg a minőségi követelményeket, fizetniük azoknak kellene, akik nem teljesítik ezeket.

A Fidesz szóvivője erre úgy reagált: a baloldali politikusok eddig következetesen a tandíj bevezetésének szükségségéről beszéltek, minden programjukban, koncepciójukban ez szerepel.

Bajnai Gordon nemrég elmondta, hogy a "tandíj nem ördögtől való", három hónapja még Mesterházy Attila is a tandíj bevezetésének szükségességéről beszélt, Gyurcsány Ferenc pedig nyíltan kiáll a tandíj bevezetése mellett - írta közleményében Hoppál Péter. A Fidesz-szóvivő szerint a "Gyurcsány-Bajnai-szövetség" újbóli hatalomra kerülése esetén borítékolható, hogy az egyetemistáknak ismét tandíjat kellene fizetniük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.