Fidesz: milliárdos fejlesztés előtt a Markusovszky kórház

Több mint hétmilliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg 2013-ig a Vas Megyei Markusovszky Kórházban, ha sikeresek lesznek azok a pályázatok, amelyeket már benyújtottak és elbírálás előtt állnak - közölte Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés fideszes elnöke sajtótájékoztatón pénteken a városban.

A struktúra átalakításra beadott pályázat, amely a jelenlegi belgyógyászati tömb lebontását és újjáépítését szolgálja, 5,6 milliárd forintot jelent beruházási értékben. Az onkoradiológiai tömb felújítására, bővítésére, műszereinek korszerűsítésére 1,6 milliárd forintra pályázott az önkormányzat, egy 400 millió forintos pályázat pedig a kórház energiafelhasználásának ésszerűsítését, nyílászárók cseréjét célozza - sorolta a megyei közgyűlés elnöke.

Kovács Ferenc, aki a Fidesz szombathelyi polgármesterével, Puskás Tivadarral közösen tartotta sajtótájékoztatóját a Markusovszky Kórház udvarán, szólt arról is, hogy a megyei önkormányzatnak rendelkezésére áll a pályázati fejlesztésekhez szükséges önrész. Emlékeztetett arra, hogy három évvel ezelőtt a megyei önkormányzat 5 milliárd forint értékű kötvényt bocsájtott ki, ebből mintegy 1,5 milliárd forintot kívánnak a kórház fejlesztésére fordítani.

Kovács Ferenc hangsúlyozta: az önkormányzati választások után - ha Puskás Tivadart támogatják a választók - várhatóan javul majd a szombathelyi és a Vas megyei önkormányzat együttműködése.

Szavai szerint annak oka, hogy eddig csak nagyon kevés dologban tudtak együttműködni a jelenlegi szocialista városvezetéssel.

Puskás Tivadar elmondta: annak, hogy három évvel ezelőtt a megyei önkormányzat a kórház központját Szentgotthárdra helyezte át, megvoltak a maga okai. Szavai szerint azóta "elhárult minden veszély", ezért nincs semmi akadálya annak, hogy a kórház székhelye ismét Szombathelyre kerüljön vissza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.