Fidesz: míg Oszkó riogat, mi az ország sikerében bízunk

A Fidesz szerint míg Oszkó Péter volt pénzügyminiszter azzal riogat, hogy megint minden úgy lesz, mint az ő irányításuk alatt, addig a jelenlegi kormányoldal az ország sikerében bízik, és azért cselekszik.

Puskás Imre, az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes alelnöke így reagált az MTI-nek arra, hogy Oszkó Péter, a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatón egyebek mellett azt mondta: a magyar gazdaság tartós pangást fog mutatni a következő években, és a 2013-ra várt visszaesés után sem lehet egy százalékot meghaladó növekedési ütemre számítani.

Puskás Imre szerint a 2014-es költségvetést "ízekre szedő" Oszkó Péter könnyű ellenfelet választott, hiszen a 2014-es büdzsét tartalmazó jogszabályt majd csak egy év múlva fogadja el az Országgyűlés. "Addig pedig a Bajnai-kormány pénzügyminiszterének csak a várakozás és a feltételezések megfogalmazása marad" - tette hozzá közleményében. 

A kormánypárti politikus közölte: a Fidesz az ország sikerében bízik, és annak érdekében cselekszik, azt remélve, hogy folytatódnak azok a folyamatok, amelyek 2010-ben elkezdődtek, így az államadósság-csökkenés, az államháztartási hiány három százalék alatt tartása és a családok, vállalkozások terheinek mérséklése.     

Ezzel szemben Oszkó Péter azzal riogat - folytatta -, hogy megint minden úgy lesz, mint az ő kormányzásuk alatt: növekedni fog az államadósság, újra három százalék felett lesz a hiány, és nő a munkanélküliség. "Talán így is lenne, már ha 2014-ben ők kormányoznának" - zárta közleményét Puskás Imre. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.