Fidesz: még több pénzt a rendőrségnek!

A Fidesz 33,5 milliárd forint többletet adna a rendőrségnek. Felgyorsítanák a büntetőeljárásokat; megint benyújtják a "három csapás" javaslatukat.

A Fidesz 33,5 milliárd forint többletet adna a rendőrségnek idén, törvényjavaslatot nyújt be a büntetőeljárások felgyorsítása érdekében, és ismét beterjeszti a Háznak a "három csapás" néven megismert törvénymódosító javaslatot - mondta a párt biztonsági és rendvédelmi munkacsoportjának pénteki ülése után Lázár János.

A Fidesz a költségvetés általános tartalékából, illetve az állam működési költségeiből csoportosítana át a rendőrség számára pénzt - mondta a munkacsoport vezetője budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János az MTI kérdésére válaszolva elmondta: a 2009-es költségvetési törvényhez rövidesen benyújtják azt a módosító javaslatot, amely szerint 15 milliárdot a működési költségekre, 15 milliárdot a túlóra pénzek fedezetéül használhatna fel a rendőrség, míg 3,5 milliárd forintot a rendőrőrsprogramra fordíthatna a testület.

Közölte: törvényjavaslatot nyújtanak be a büntetőeljárások felgyorsítása érdekében, és ismét benyújtják a Háznak a "három csapás" néven ismert, a Btk.-hoz korábban már benyújtott javaslatukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.