Fidesz: Kövér az ellenzéki jogok kiszélesítése mellett foglalt állást

A fideszes Gulyás Gergely szerint az ellenzék ki akarja forgatni Kövér László hétfői szavait, és valótlan vádakkal illeti a házelnököt, aki félreérthetetlenül az ellenzéki jogok kiszélesítése mellett foglalt állást.

A Fidesz-frakció visszautasítja az ellenzéknek azt a kísérletét, hogy kiforgassák a házelnök szavait - közölte a kormánypárti politikus kedden az MTI-vel, miután az ellenzék bírálta az Országgyűlés elnökét a rendeleti kormányzással kapcsolatos szavai miatt.

Kövér László hétfőn az Inforádió Aréna című műsorában beszélt arról, érdemes lenne hosszú távon megfontolni, nem lenne-e jó nagyobb mozgásteret adni a kormánynak arra, hogy a mindennapi kihívásokra reagáljon, és lazítsanak azon, hogy mindent, a legrészletesebb szabályokat is törvénybe akarják iktatni. Azt tartaná normálisnak, ha a parlament csak a legalapvetőbb, garanciális szabályok megalkotására tartana igényt. Arra, hogy ez egyfajta rendeleti kormányzás lenne-e, annak rossz íze nélkül, igennel válaszolt. Szerinte érdemesebb lenne az energiáikat nagyobb mértékben a végrehajtó hatalom ellenőrzésére fordítani.

Gulyás Gergely keddi közleményében hangsúlyozta: a házelnök kifejezetten kizárta a "rossz ízű" értelemben vett rendeleti kormányzást. Kövér László egyértelművé tette - folytatta a fideszes parlamenti képviselő -, hosszú távon minden politikai erő számára megfontolandó, hogy a legrészletesebb szabályok törvénybe iktatása helyett érdemesebb lenne az energiákat nagyobb mértékben a végrehajtó hatalom ellenőrzésére fordítani.

A házelnök a nyilatkozatában félreérthetetlenül az ellenzéki jogok kiszélesítése, valamint a kormány hatékonyabb parlamenti ellenőrzése mellett foglalt állást, "ezért visszatetszőnek tartjuk azt a hazugságkampányt, amely az ellenzéki miniszterelnök-jelöltben megállapodni képtelen balliberális szervezeteket is közös platformra hozta" - fogalmazott Gulyás Gergely.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.