Fidesz: Gyurcsány és Bajnai zavarkeltésre használja a hallgatókat

A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-szövetség a hallgatókat használja fel a zavarkeltésre és politikai céljaik megvalósítására.

Hoppál Péter, az Országgyűlés oktatási, tudományos és kutatási bizottságának tagja MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy a baloldal veszélybe sodorta a gyermekek, a fiatalok és egész Magyarország jövőjét. Oktatáspolitikájuk eredménye: bezárt iskolák, elbocsátott pedagógusok tízezrei, megcsapolt bérek, leépített szakmunkásképzés, értéktelen diplomák - összegzi.

Mint írja, a Fidesz-kormány számos intézkedést hozott annak érdekében, hogy a magyar felsőoktatási intézmények támogatást nyújtsanak a fiataloknak a hazai munkaerőpiacon való boldoguláshoz, a fiatalokba fektetett pénz megtérüljön, tudásukat az ország javára fordítsák, és az egyetemek fenntarthatóak legyenek.

Azt is hangsúlyozza, hogy a Fidesz-kormány átvállalta a kistelepülésektől az iskolák működtetését, a településektől adósságukat, és megmentette a vidéki iskolákat. A kormány - a rendszerváltás óta először - a pedagógusok számára életpályamodellt indít azért, hogy a tanárok végre mind anyagilag, mind erkölcsileg megbecsültek legyenek - ismerteti Hoppál Péter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.