Fidesz: Gyeneseit is megvették

Európa leggyengébb kormányának leggyengébb minisztere Gyenesei István, aki Gyurcsányék "mandátumvásárlási akciójának" köszönheti kinevezését - ezzel vádolja a kabinetet a parlament sportbizottságának fideszes elnöke.

Európa leggyengébb kormányának leggyengébb minisztere Gyenesei István - ezt állította csütörtökön Bánki Erik, az Országgyűlés sport és turisztikai bizottságának fideszes elnöke, aki szerint az önkormányzati tárca vezetője  a Gyurcsány-kabinet "mandátumvásárlási akciójának" köszönheti kinevezését.

Gyenesei István kormányon belüli érdekérvényesítő képessége nulla, féléves működése pedig elégtelen - értékelt tájékoztatóján a fideszes képviselő, miután a bizottság (még kedden) meghallgatta az önkormányzati minisztert. - Gyenesei István kinevezésének csak az lehetett a célja, hogy a kisebbségi kormány a stratégiailag fontos parlamenti döntések előtt megvásárolja egy független képviselő szavazatait - jelentette ki Bánki Erik.

A miniszter irányítása alá tartozó területek kapcsán azt mondta, a turizmusra szánt állami támogatás összege visszaesett az 1999-es szintjére, így a turisztikai célelőirányzat összege alig éri el a hétmilliárd forintot.

Bánki katasztrofálisnak nevezte, hogy a költségvetési előterjesztés alapján 1500 milliárd forintot vesznek el az önkormányzatoktól.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.