Fidesz: értéktelen diplomák tízezreit adták ki az előző kormányok alatt

A magyar felsőoktatási rendszer a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok alatt a mélyponton volt, óriási forráskivonások történtek és értéktelen diplomák ezreit, tízezreit adták ki ebben az időszakban – folytatta Hoppál Péter, hozzátéve: bevezették a tandíjat, amire a magyar emberek egy népszavazáson mondtak nemet.

Jelenleg viszont nagyon jó irányba haladnak az átalakított felsőoktatás kapcsán indult tárgyalások, mert a vitás kérdéseket tisztázni hivatott kerekasztal kialakította közös álláspontját – közölte. A hallgatói szerződésről azt mondta: nagy a társadalmi elvárás, hogy az itthon, az emberek pénzén tanuló hallgatók a diplomaszerzés után néhány évig az ország javára teljesítsék kötelezettségeiket, ezt a diákok el is fogadják.

Kijelentette, hogy 2010 előtt az oktatás minősége is esett, a bolognai rendszer áterőltetése számos szakot lehetetlen helyzetbe hozott, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként pedig arra bíztatta a fiatalokat, hogy el lehet menni, itt lehet hagyni Magyarországot.

A szocialistáknak bocsánatot kell kérniük azért, amit a magyar fiatalok és a magyar felsőoktatás ellen elkövettek – közölte zárásként.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.