Fidesz: egy kormányozni akaró párttól elvárható, hogy szabályosan tudjon jelöltet állítani

A Fidesz elfogadja a választásokkal kapcsolatos döntések meghozatalára jogosult testületek határozatait, és erre biztatja a többi pártot is.

Gulyás Gergely, a kormánypárt országgyűlési képviselője arra reagált, hogy a Párbeszéd Magyarországért (PM) bírósághoz fordul, miután a Békés megyei területi választási bizottság döntése alapján sem indulhat a november 10-ei békéscsabai időközi önkormányzati választáson az MSZP, az Együtt 2014, a PM, a DK és a Liberálisok közös jelöltje. Ennek oka, hogy a PM az előírtnál régebbi bírósági végzéssel igazolta működését.

Gulyás Gergely az MTI-nek azt nyilatkozta: a jogszabályok mindenkire kötelezők, és egy kormányozni kívánó párttól elvárható, hogy egy egyszerű, az 1997-es választási eljárási törvény hatálybalépése óta változatlan rendelkezésnek megfelelően tudjon jelöltet állítani. Hozzátette: a PM is elismerte a hibát.

Az MTI kérdésére a fideszes politikus azt mondta, nem tud arról, hogy korábban egyetlen jelöltet is nyilvántartásba vettek volna úgy, hogy a jelölőszervezet bírósági igazolása nem a törvénynek megfelelő volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.