Fidesz: Botka László kampányérdekeknek rendelte alá tevékenységét

A szegedi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője szerint Botka László (MSZP) polgármester a baloldal választási kampányérdekeinek rendelte alá tevékenységét.

Bohács Zsolt pénteken az MTI-nek küldött közleményében arra reagált, hogy a polgármester bejelentette, mivel bizonytalannak látja, hogy befolynak-e a szegedi költségvetésbe a Fidesz-frakció által tervezett ingatlanértékesítésből származó bevételek, a nem kötelező önkormányzati feladatok ellátását finanszírozó alapok egy részének kifizetését – a stabilitási törvény előírásai alapján – felfüggeszti.

Bohács Zsolt hangsúlyozta, míg Botka László az egyik pillanatban még megszavazta a költségvetési rendeletet – vagyis nyilvánvalóan egyetértett az abban foglaltakkal –, öt perccel később bejelentette bizonyos tételek kifizetésének felfüggesztését.

A frakcióvezető szerint a polgármester politikusként, és nem felelős városvezetőként viselkedett, hiszen az emberek érdekét szolgáló fejlesztések – utak, járdák, játszóterek, közösségi, szociális és sportcélok – megvalósítását kockáztatja. "A Fidesz–KDNP azonban továbbra is a szegediekért kíván dolgozni, és mindent megtesz azért, hogy az emberek érdekében megszavazott költségvetési módosító indítványában foglaltaknak érvényt szerezzen" – szögezte le Bohács Zsolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.