Fidesz: Bajnai alkalmatlan, Ficsort ne nevezze ki!

Két fideszes képviselő fejtette ki véleményét ma délelőtt. Bencsik János szerint Bajnai Gordon alkalmatlan a kormányfői posztra. Demeter Ervin meg azt kérte a miniszterelnöktől, ne nevezze ki jelöltjét titokminiszternek.

Bajnai Gordon kormányfő alkalmatlanságát jelzi, hogy immár második miniszterjelöltje vált alkalmatlanná a pozíció betöltésére - jelentette ki Bencsik János, a Fidesz országgyűlési képviselője azután, hogy Vahl Tamás visszalépett a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszteri jelöltségtől. - Ismét bebizonyosodott, hogy az MSZP-SZDSZ kormány a reménytelenség kormánya.

A fideszes politikus kifejtette: Bajnai Gordon a gazdasági miniszteri posztra egy, a „kartellezésben gyakorlattal rendelkező üzletembert" jelölt, aki végül a külső, civil nyomásra úgy döntött, hogy - hitelességi problémák miatt - mégsem vállalja a tárca irányítását.

Bencsik szerint a kormány gazdaságpolitikája hitelességi válsággal küzd. Példaként azt is megemlítette, hogy a pénzügyminiszteri posztra „egy, az adóoptimalizálásban kellő jártassággal rendelkező offshore-szakértőt" jelölt a miniszterelnök.

Demeter Ervin, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, pártja azt követeli Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy ne nevezze ki Ficsor Ádámot titokminiszternek. Szerinte a demokrácia elmúlt húsz évének megcsúfolása lenne, ha „Gyurcsány Ferenc embere" elnyerné a posztot.

Demeter Ervin emlékeztetett arra, hogy szerdán nem támogatta Ficsor Ádám kinevezését a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításáért felelős miniszteri posztra.

A fideszes politikus szerint Ficsor megbukott a nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatásán, világossá vált, hogy teljesen alkalmatlan a poszt betöltésére, és csak egyetlen oka van a jelölésének, az, hogy Gyurcsány Ferenc rajta keresztül tudja megszerezni a politikai túléléséhez szükséges fontos információkat.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.