Fidesz: Bajnai a bankok zsebét tömné

A Fidesz szerint az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon "osztrák bankárok kegyeit keresi", miközben a magyaroknak a "fájni fog-programot" kínálja.

Hoppál Péter szombati sajtótájékoztatóján úgy kommentálta a volt miniszterelnök pénteki felszólalását, hogy egy "olyan centrista politika mellett szállt síkra, amely véget vethetne a magyar társadalom bal- és jobboldalra hasadásának, ráadásul élesen bírálta az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját.

Bajnai Gordon otthonosan mozog Bécsben, hiszen a Bajnai-cégbirodalom jelentős részének ott van a székhelye, így Ausztriában adózik - tette hozzá a Fidesz szóvivője, aki szerint a volt kormányfő "fájni fog-programjának" első számú célpontjai a gyermeket nevelők, azon belül is az édesanyák.

Erre abból következtetett a politikus, hogy Bajnai Gordon pénteken Budapesten azt mondta: az Együtt-PM szerint az adótörvényeknek ki kell kerülniük a kétharmados jogszabályok közül.

A szóvivő szerint "a Bajnai Gordon által erőltetett adóemelések" nemcsak a fizetéseket és a nyugdíjakat veszélyeztetik, hanem a gyermekeket nevelők jövedelmeit is. Az Együtt-PM szövetség vezetője - állítja Hoppál  - eltörölné a családi adókedvezményt, és ezzel elvenné a családoktól a jelenleg évi 230 milliárd forintos megtakarítást, majd azt "a bankok zsebébe" rakná.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.