Fidesz: az ország sikert sikerre halmoz

Az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, csökkennek a családok terhei, infláció felett nőttek a nettó bérek és a nyugdíjak, bízhatunk a gazdasági növekedésben, rekordmennyiségűre nőtt a befektetett tőke mennyisége - közölte Selmeczi Gabriella.

Növekszik a bizalom Magyarországon, ami annak köszönhető, hogy az ország egyre jobban teljesít - jelentette ki Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Távirati Iroda tudósítása szerint.

Selmeczi Gabriella idézte az Ernst&Young nemzetközi piackutató cég legfrissebb felmérését, amely szerint a magyarországi vállalkozások harmada már a növekedésre koncentrál, és háromszor olyan fontosnak tartja a munkahelyek megőrzését, mint a régió többi országában. A magyar kormányzat számára is a munka és a munkahely teremtése az első - fűzte hozzá. Hangsúlyozta: egyre több visszajelzés érkezik arról, hogy a magyarországi gazdaságpolitika jól működik, és kivezeti az országot abból a "mélységes és reménytelen gödörből, amelybe a Gyurcsány-Bajnai kormány taszította az országot".

Mint fogalmazott: ezen a héten az EU is kénytelen volt elismerni, hogy Magyarország saját erejéből állt talpra. A külföldi befektetők bizalma is megnőtt az ország iránt, rekordmennyiségűre nőtt a befektetett tőke mennyisége, a hazai vállalatvezetők pedig egyre bátrabban mernek tervezni - tette hozzá.

A Fidesz szóvivője az eredmények között említette, hogy 36 hónapja nő a foglakoztatás, míg az EU-ban ellentétesek a folyamatok. Az 1970-es évek óta nem volt ilyen alacsony az infláció, csökkennek a családok terhei, infláció felett nőttek a nettó bérek és a nyugdíjak, bízhatunk a gazdasági növekedésben.

Magyarország a világválság ellenére immár harmadik éve az egyik legstabilabb országa pénzügyileg az EU-nak - tette hozzá a szóvivő. A hazai vállalatvezetők egyre bátrabban mernek tervezni, és már nagyobb a bizalmuk a magyar gazdaság, mint az eurózóna teljesítménye iránt - fejtegette.

Selmeczi Gabriella bírálta Bajnai Gordont, amiért külföldről - legutóbb pénteken Berlinből - próbálja az ország rossz hírét kelteni ahelyett, hogy idehaza adna választ a Hajdú-Béttel és a baloldal maffiakapcsolataival kapcsolatos kérdésekre. A Fidesz szóvivője a magyar emberek nevében kikérte magának azt a "felháborító magatartást" és "aljas hozzáállást", amellyel a volt kormányfő félelemből próbálja elterelni az emberek figyelmét.

A Fidesz szóvivője reagált a vasárnapra tervezett pedagógusdemonstrációra is. Álláspontja szerint a "Gyurcsány-Bajnai szövetség egy látványos akciót indított a pedagógusok felhergelésére", amelybe pénteken még a "Bajnai-gárdát" is bevonták, amikor egy minisztérium épületébe törtek be randalírozni.

Selmeczi Gabriella szerint az ellenzéki erők célja a békétlenség szítása, a megosztás és a hamis látszat keltése, eszközük pedig a "Bajnai-gárda katonáinak erőszakos cselekményei". A Gyurcsány-Bajnai kormányzat idején egyszer sem emelték a pedagógusok bérét, de szétverték az egész oktatási rendszert, és sokakat elbocsátottak - mondta a Fidesz szóvivője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.