Fidesz: az MSZP miatt veszített ezermilliárdokat Magyarország

A Fidesz szerint az MSZP tehetetlensége és alkalmatlansága miatt Magyarország ezermilliárd forintokat veszített el a le nem hívott európai uniós támogatásokból, ezért a szocialistáknak nem leckéket kellene adnia ebben a témában, hanem inkább kártérítést a magyar embereknek.

Így reagált a kormánypárti frakció az MSZP csütörtöki, rendkívüli EU-csúccsal kapcsolatos közleményére, amelyben azt írták: "egy példátlan gazdasági kudarcot vallott" magyar miniszterelnök utazik Brüsszelbe, aki "sem hitelt érdemlő egyensúlyi és növekedési pályát megalapozó intézkedéseket, sem erős érdekérvényesítő képességet nem tud felmutatni", ebben a helyzetben pedig "sajnos a legtöbb, ami a magyar kormányfőtől elvárható, hogy az értekezlet témáját adó 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusra ne csökkenjen a Magyarországra érkező fejlesztési források összege". Hozzátették, Orbán Viktor "értelmetlen szabadságharca" már eddig is százmilliárdokban mérhető károkat okozott Magyarországnak.

A Fidesz-frakció szerint viszont a szocialisták tehetetlensége és a nemzeti érdekeket semmibe vevő politikája miatt estek el euró milliárdoktól a magyar vállalkozások és települések, hiszen az MSZP kormányzása alatt a Magyarországot illető 26 milliárd euróból mindössze 1,4 milliárd eurót voltak képesek lehívni.

Azonban a végül "idecsorgott" forrásokat is szabálytalanul és értelmetlenül használták fel, illetve "offshore cégek kezére játszották át", miközben a közpénzeket két kézzel szórták, a magyar államháztartáson akkora lyukat ütve, hogy Magyarország Európa "tékozló rekordere" lett - fűzte hozzá közleményében a kormánypárti képviselőcsoport.

Rögzítették: a Fidesz kormányzása óta 3 százalék alá csökkent az államháztartási hiány, és az elmúlt 2 évben ötször annyi pénzt (5,1 milliárd eurót) hozott el Magyarország az EU-ból, és fordított fejlesztésekre, a hazai vállalkozások támogatására, mint a szocialisták egész kormányzása alatt.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.