Fidesz: az emberek létbizonytalanságban élnek

A Fidesz szerint az emberek a bőrükön érzik a létbizonytalanságot, a családok helyzete, a gyermeknevelés jövője kiszámíthatatlan. Bernáth Ildikó, a párt képviselője ezt azzal összefüggésben közölte, hogy felmérések szerint az emberek munkahelyük elvesztése miatt félnek a leginkább.

"Ez nem véletlen, hiszen az emberek napról napra hallják, olvassák azokat a híradásokat, amelyek újabb és újabb vállalkozások  megszűnéséről, létszámleépítések bejelentéséről szólnak" - utalt Bernáth Ildikó fideszes képviselő az legfrissebb kutatások eredményeire.

(A  Szonda Ipsos villámkutatásából - amelynek eredményeit hétfőn publikálták - kiderült, hogy a munkahely elvesztése és az áldozattá válás lehetősége jelenti az emberek számára a legnagyobb fenyegetettséget.)

Bernáth Ildikó szerint ez a kormány alkalmatlan a válság kezelésére, hiszen továbbra is azok ülnek a minisztériumokban, akik ugyanazokat az eszközöket alkalmazzák, amelyek egyszer már csődöt mondtak, és az országot a lejtőre állították. A Bajnai-kormány alkalmatlanságát  bizonyítja az is, hogy az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest mintegy 134 ezerrel növekedett a munkanélküliek száma. Emellett drasztikusan csökkent a bejelentett betöltetlen álláshelyek száma.

A munkanélküliek emelkedő száma mellett a reálkeresetek csökkentek: az egy évvel korábbi adatokhoz viszonyítva  2,1 százalékkal - tette hozzá a politikus, megjegyezve, hogy különösen jelentős a reálkereset-csökkenés a közszférában.

Bernáth Ildikó kifejtette: a gazdaság - az első negyedéves adatok alapján - 6,7 százalékkal csökkent, "ehhez képest a gazdasági miniszter, valamint a szociális és munkaügyi miniszter is hallgat".

Mindezeken túl a fideszes országgyűlési képviselő rámutatott arra, hogy a különböző előrejelzések azt mutatják: az év harmadik negyedévére a jelenleginél is súlyosabb lesz a helyzet, növekedni fog a munkanélküliség.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.