Fidesz: a kormány mégsem állította le a propagandát

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc az emberek szemébe hazudott, amikor kedden azt mondta, a kormány leállítja kommunikációs kiadásokat, hiszen a távfûtéssel kapcsolatban hazugságokat tartalmazó kiadványt juttattak el az emberekhez vidéken és Budapesten is - errõl László Tamás fideszes országgyûlési képviselõ beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus a Segítség a távfûtéses lakásban élõknek címû színes kiadványt kifogásolta, amelyet tudomása szerint vidéki városokban és a Budapesten dobtak a postaládákba, és amelyben szerinte számos hazugság és elavult információ szerepel. Ilyen  például a Robin Hood-adó, ami már nincs benne a következõ  költségvetésben - tette hozzá. 

Emellett a kiadványban az szerepel, hogy az 57 ezer forintnál kisebb egy fõre jutó jövedelemmel rendelkezõ családok esetében a  fûtési költség 5,2 százalékkal csökken, és a 100 ezer forintnál többet keresõknek is csak 3,3 százalékkal nõnek a kiadásaik. "Ez orbitális hazugság" - mondta László Tamás, utalva arra, hogy a  kormány idén négyszer emelte a gáz árát, és ezzel a távfûtés árát  is, aminek következtében a panellakásban élõ mintegy 1,5 millió embernek csaknem 22 százalékkal többet kell fizetnie, mint tavaly.

Kijelentette: válságos idõben különösen igazat kell mondani; a kormánynak azonnal vissza kellett volna vonnia ezt az "óriási botrányt" okozó szórólapot.

Mint mondta, Gyurcsány Ferenc kedden színpadias módon megígérte, hogy a válság miatt leállítják a sok százmillió forintot felemésztõ kommunikációs kiadásokat, azonban bebizonyosodott, hogy a miniszterelnök ismételten az emberek szemébe hazudott, közpénzbõl tovább folytatja a hazug és felesleges kormányzati propagandát.

"A kormány düledezõ, válság miatt aládúcolt és beállványozott  homlokzatára hatalmas táblát tettek ki: a válságkezelés alatt a  kormány zavartalanul hazudik" - fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta: a szocialisták megígérték, hogy nem lesz  gázáremelés, miközben 2002 óta 11 alkalommal növekedett a gáz ára. A  családok gázszámlája idén 4.000 forinttal lesz magasabb, mint tavaly  - tette hozzá.
Szerinte minél tovább marad hatalmon a kisebbségi kormány, annál  nehezebb lesz az emberek élete, hiszen a gáz árának emelése mellett  a kormány folyamatosan csökkenti a gázárkompenzációt, amely 2006-ban  még 208 milliárd volt, tavaly 112 milliárd, idén 82 milliárd, jövõre  pedig már csak 62,7 milliárd lesz.

Mint mondta, a Fidesz továbbra is a távfûtés áfájának csökkentésében látja a megoldást, szerintük erre égetõ szükség van.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.