Fidesz: a kormány minden eddiginél mélyebbre süllyedt!

A Fidesz kezdeményezi, hogy az Országgyűlés emberi jogi bizottsága tűzze  napirendre a március 15-i rendőri fellépések ügyét, mert világos  választ várnak arra: miért van szükség emberi jogokat sértő  tevékenységre - közölte Balog Zoltán, a testület fideszes elnöke  keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a hatalom diktatúrát játszott március 15-én, a szabadság ünnepén, mert "karámok közé" szorították az ünnepet és az  ünneplőket. Hangsúlyozta: a büntető törvénykönyv szigorításának főpróbája  volt a hétvége, de a törvény elbukott, mert szerinte azt csak önkényesen lehet alkalmazni. Hozzátette: olyan politikai szándék lehetett a Btk. szigorítása,  a "lex tojás" mögött, amely nem tiszteli az Alkotmányt, az emberi  méltóságot és az ünnep méltóságát sem.

A kormány minden eddiginél mélyebbre süllyedt, a rendőrség azért  vitt el, alázott meg, vetkőztetett meztelenre, éheztetett a fogdán  embereket, mert azt kiabálták: "Gyurcsány takarodj!" - hangoztatta  Balog Zoltán. Ezek a "pánikreakciók" mind jelzik: a kormány úgy  érzi, közeledik a végjáték és minden eddiginél jobban fél - tette  hozzá.

További jogsértő eseteket sorolva a fideszes képviselő  kifogásolta, hogy magán őrző-védő cégek alkalmazottai döntik el, ki  mehet be egy az adófizetők pénzéből finanszírozott rendezvényre. Ezt  - Balog Zoltán közlése szerint - az állampolgári jogok biztosa is  kifogásolta korábban.
Közlése szerint a kormány olyan "nevetséges" ügyekben is  megtorlást alkalmaz, amelyek egyébként szóra sem érdemesek.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.