Fidesz: a kormány az MSZP politikai válságát kezeli

A Fidesz szerint Magyarországon nem a gazdasági válság kezelése folyik, hanem az MSZP politikai válságának kezelése - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője Bajnai Gordon kormányfő vasárnapi nyilatkozatára.

A Fidesz szerint Magyarországon nem a gazdasági válság kezelése folyik, hanem az MSZP politikai válságának kezelése; nem ahhoz kérnek áldozatvállalást, hogy a magyar gazdaságot mentsék meg, hanem ahhoz, hogy az MSZP politikai hatalmát mentsék át - reagált Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője Bajnai Gordon kormányfő vasárnapi nyilatkozatára.

A miniszterelnök az MTI-nek nyilatkozva egyebek között úgy fogalmazott: az elmúlt hetekben, az új kormány felállása óta, Magyarország politikai és gazdasági értelemben egyaránt stabilabbá vált. "Elindultunk egy úton, amelyet nem csak a forint erősödése, vagy az alacsony költségvetési hiány jellemez, de a visszatérő bizalom is" - mondta, hozzátéve: többek között ez látszik a piac visszajelzéseiből, de a külföldi kormányfőkkel folytatott tárgyalásain is ezt tapasztalta.

Szijjártó Péter közleménye szerint az alkalmatlan válságkezelés miatt 130 ezren vesztették el munkájukat az elmúlt néhány hónapban, és a munkahely-ellenes MSZP-csomag újabb 200 ezer munkahelyet sodor veszélybe. "A magyar emberek azt mondják: elég a Gyurcsány-Bajnai korszakból, amelynek hovatovább mindenki a vesztese. Vesztesek a gyerekek, a családok, a vállalkozók, és a nyugdíjasok!" - írta a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.