Fidesz: a kis pártok 'kiesési rangadót' vívnak egymással

A Fidesz szerint a kis pártok "kiesési rangadót" vívnak egymással az európai parlamenti választáson, Magyarországnak azonban olyan politikai erőre van szüksége, amely képes kivezetni az országot a válságból - jelentette ki Szijjártó Péter, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője az MDF-es Herényi Károly szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

Az MDF-es politikus azt mondta, az SZDSZ-nek úgy kell a Jobbik, mint egy falat kenyér, hiszen ha nem lenne Jobbik, akkor kiderülne, hogy a liberális pártnak nincs programja. Herényi Károly szerint a valós problémák helyett a két párt indulatokat gerjeszt, és ez inkább távol tartja a szavazókat a választástól. Ezért az MDF nevében arra kérte a demokratikus gondolkodású politikai erőket, hogy ne ilyen kampányt folytassanak, hanem olyat, mint az MDF, azaz hiteles szereplőket tegyenek az EP-listájuk élére.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MDF-es sajtótájékoztatóra szerdán úgy reagált: Magyarországnak nem egymással acsarkodó "törpepártokra" van szüksége, hanem egy olyan politikai erőre, amelyik képes megújítani, és kivezetni az országot a válságból.

A Fidesz elnöki stábjának vezetője ehhez azt is hozzátette: a Fidesz készen áll erre a feladatra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.