Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-szövetség ma is megosztásra használja a nemzetpolitikai kérdéseket

A Fidesz szerint Bajnai Gordon pénteken bebizonyította, hogy a Gyurcsány-Bajnai-szövetség ma is csak a megosztásra, a feszültségkeltésre használja a nemzetpolitikai kérdéseket.

Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt szóvivője pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a baloldalon ma ugyanazok a képmutatók vannak együtt, akik miközben a határon túl a külhoni magyarok szavazatáért kuncsorognak, itthon továbbra is "románozzák", listázzák, "retyerutyának", "zsigeri barmoknak", "boldog-boldogtalannak" nevezik őket. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott: Magyarország nem kér többet ebből. 2010-ben a magyar emberek az összefogást választották, nemzeti összefogás született Magyarországért, a magyar nemzetért, és soha többé nem akarunk egy olyan országban élni, ahol az ország vezetői idegen érdekeket szolgálnak - közölte.

Megjegyezte: a Gyurcsány-Bajnai-szövetség már bebizonyította, hogy azért, hogy "hatalmát mentse, kész az alvilággal is lepaktálni és magyart a magyarral szembe állítani". A baloldal a nemzetet megosztotta, magyar emberek ellen képes volt gyűlöletkampányt folytatni, megalázta, cserbenhagyta a külhoni magyarokat, amikor ők segítő kézért nyúltak - írta Zsigó Róbert.

A határ menti területeken megvalósítható gazdasági együttműködés lehetőségeiről és a nemzetpolitika jelenlegi, illetve jövőbeni alapelveiről egyeztetett Bajnai Gordon az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért szövetség vezetője és Solymos László, a Most-Híd szlovák-magyar vegyes párt parlamenti frakciójának vezetője Pozsonyban pénteken. Bajnai Gordon a nemzetpolitika alakulásáról szólva azt hangsúlyozta, hogy komoly veszélynek tartja a belpolitikai konfliktusok és a megosztottság exportját a határon túli magyarok közé, ami szerinte "mintha erősödött volna" az elmúlt időszakban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.