Fidesz: a bukott baloldal vezetői kiállnak Bajnai programja mellett

A Fidesz szóvivője szerint "a bukott baloldal" különböző vezetői egy emberként állnak ki "a Bajnai által meghirdetett fájni fog-program mellett".

Hoppál Péter így kommentálta Mesterházy Attila MSZP-elnök pécsi szavait és a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc évzáró nyilatkozatát, amely szerint Magyarország megtépázott ország lett.

Ha Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Mesterházy Attila ugyanazt akarják, abból nem származik semmi jó a magyar gazdaságnak és az embereknek - mondta a Fidesz szóvivője csütörtökön Budapesten, újságírók előtt.

Hoppál Péter szavai szerint a baloldal visszatérne az általa korábban folytatott szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikához, eltörölné a rezsicsökkentést, adót emelne, sőt ha Gyurcsány Ferencen múlna, ma az is kérdéses volna, hogy van-e egyáltalán nyugdíj. Emellett csökkentenék a bankok és a multik terheit, a családok, a munkavállalók és a nyugdíjasok zsebéből pedig kivennék a mostani megtakarításaikat - tette hozzá.

A Fidesz ezzel szemben az adócsökkentésben hisz, ezért mérséklődik tovább januártól a kiskeresetű családok adója, sőt a kormánypárti frakció újabb rezsi- és adócsökkentés lehetőségéről gondolkodik - mondta a szóvivő.

Megjegyezte azt is, hogy a bérek "agyonadóztatása" helyett a jelenlegi kormánytöbbség béremelési programot hajtott végre az egészségügyi dolgozóknál, valamint a pedagógusoknál, és a program mostanra elérte a szociális ágazatban és a gyermekvédelemben dolgozókat is.

Hoppál Péter egyúttal biztatónak, kiemelkedő teljesítménynek nevezte, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a reálbérek 6,2 százalékkal nőttek 2012 októberéhez képest.

A szóvivő végül kijelentette azt is, hogy a Fidesz-kabinet a nyugdíjcsökkentés helyett a nyugdíjemelés kormánya.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.