Fidesz: a baloldal elzavarásának köszönhető a pedagógusok béremelése

A Fidesz szerint a pedagógusok szeptemberre tervezett béremelése annak köszönhető, hogy a magyar emberek 2010-ben "elzavarták a baloldalt veszélyes és szélsőséges politikájukkal együtt".

Hoppál Péter fideszes szóvivő az MSZP azon állásfoglalására reagált, amelyben a szocialisták "félbéremelésnek" nevezték a kormány vasárnap bejelentett lépését. Szerintük valójában csak annak töredékét adják vissza a pedagógusoknak, amit az elmúlt három évben elvettek tőlük.

Hoppál Péter ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: "elképesztő, hogy azok után, hogy a Gyurcsány-Bajnai-szövetség több tízezer pedagógust tett az utcára és csökkentette a fizetésüket, még bírálja is a pedagógus-béremelést". Szerinte "míg a baloldal mindig is csak szavazóbábunak nézte a pedagógusokat, a Fidesz-kormány visszaadja a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülését".

A Fidesz szóvivője hangsúlyozta, pártja - korábbi vállalásának megfelelően - az egészségügyi dolgozók mellett a pedagógusok béremelését is teljesíti, mivel ahhoz Magyarország mára pénzügyileg elég erőssé vált.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere vasárnap jelentette be, hogy a kormány szeptember 1-jétől emeli a pedagógusok bérét az életpályamodell bevezetésével együtt. Tájékoztatása szerint az érintetteket nagy valószínűséggel a béremelés 50 százalékát kapják meg szeptember 1-jétől, míg a másik felét 2014-ben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.