'A szocialista párt minden idők legmocskosabb kampányára készül'

A szocialista párt minden idők "legmocskosabb" kampányára készül - mondta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki képviselő, aki egyben a Fidelitas elnöke, beszámolt arról: Szombathelyen és Győrött számos fideszes és KDNP-s képviselő kapott telefonhívást egy szocialista politikustól, aki újságírónak adta ki magát.  Ez a személy helyenként a Hír Tv Célpont című műsorában dolgozó újságírónak, helyenként pedig a fidesz.hu internetes portál munkatársának adta ki magát, és információkat kért fideszes képviselőktől.

Ágh Péter közölte: a Fidesz győri önkormányzati képviselői feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, és a jövő héten a szombathelyi fideszes önkormányzati képviselők is a rendőrséghez fordulnak.

A feljelentésben az szerepel: a magát újságírónak kiadó telefonáló a hosszabb telefonbeszélgetések során a megkérdezettektől személyes adataikra, a megkérdezettekkel összefüggésbe hozhatóan más személyek különleges adataira, különösen pártállására vonatkozóan próbált információk birtokába jutni.

Arról szólva, ki volt az, aki ezeket a telefonhívásokat kezdeményezte, az ellenzéki képviselő annyit közölt: "Varga László elismerte, hogy az MSZP ifjúsági szervezetének VII. kerületi vezetője folytatott ilyenfajta gyakorlatot az elmúlt időszakban az idézett városokban". (Varga László a Societas - Új Mozgalom alapító elnöke, az egykori Fiatal Baloldal elnöke, az MSZP jelenlegi országgyűlési képviselője és elnökségi tagja.)

A Fidesz felszólítja az MSZP-t, hogy határolódjon el az ifjúsági szervezetének ezen tagjától, és szólítsa fel az ifjúsági szervezetet, hogy zárják ki tagjaik sorából a VII. kerületi vezetőt.

A sajtótájékoztatón az újságíróknak kiosztottak két fényképmásolatot is, melyen - mint Ágh Péter közölte - az MSZP ifjúsági szervezetének VII. kerületi vezetője látható a szombathelyi önkormányzat közgyűlésén, valamint Győrben, egy fideszes sajtótájékoztatón, ahol a Klassz FM munkatársának adta ki magát.

Arra az újságírói kérdésre, hogyan jöttek rá a győri és szombathelyi képviselők, hogy nem újságíróval beszélnek, azt válaszolta: a győri önkormányzati képviselők a személyes találkozás alkalmával jöttek rá arra, hogy kivel állnak szemben. Amikor ugyanis az állítólagos újságírótól elkérték volna a névjegykártyáját és a sajtóigazolványát, akkor azonnal eltűnt.

Ágh Péter úgy fogalmazott: "2010 lesz a rendszerváltás utáni legmocskosabb és legaljasabb kampány, azért mert a szocialista párt azzá teszi". Az MSZP nem válogat az eszközökben, hiszen most már politikusai újságíróknak is kiadják magukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.