Fidesz-torna "offshore-lovagoknak"

A Fidesz azt várja, hogy miután Tóbiás József (MSZP) szorgalmazta Simor András MNB-elnök lemondását, a szocialisták hamarosan hasonló felszólítást tesznek a másik két "offshore-lovag", Bajnai Gordon kormányfő és Oszkó Péter pénzügyminiszter irányába is.

A Fidesz azt várja, hogy miután Tóbiás József (MSZP) szorgalmazta Simor András MNB-elnök lemondását, a szocialisták hamarosan hasonló felszólítást  tesznek a másik két "offshore-lovag", Bajnai Gordon kormányfő és Oszkó Péter pénzügyminiszter irányába is - jelntette ki Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője.

Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója pénteken arról beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában, hogy Simor Andrásnak, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökének le kellene mondania posztjáról. Tóbiás személyes véleményének adott hangot. A szocialista politikus szerint Simor András "nem állta ki a morális próbát, amelyet egy gazdasági válságban a baloldal elvár felelős poszton lévő emberektől", s ezt az MNB-elnöknek végig kell gondolnia.

Az MNB sajtóosztálya nem reagált a frakcióigazgató felvetésére.

Szijjártó Péter mindezzel kapcsolatban közölte: az, hogy ma Simor András az MNB elnöke, egyértelműen a szocialisták felelőssége, az ő miniszterelnökük jelölte, és mindig is támogatták. Amikor a Fidesz felhívta a figyelmet, tarthatatlan, hogy a magyar pénzügyi rendszer stabilitásáért felelős ember offshore-cégbe menekíti ki több százmillió forintos vagyonát,  akkor a mentelmi bizottság szocialista elnöke - ahelyett, hogy elrendelte volna a vagyonnyilatkozati vizsgálatot - védelmébe vette a jegybankelnököt.

"Amit Tóbiás József most mondott, az szerintem azt jelenti, hogy a szocialisták olyan egyharmados kapacitáson vannak jelenleg. Egyharmadát értették meg az alapigazságnak" - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve: várják, hogy hamarosan felszólítást tesznek a szocialisták a másik két "offshore-lovag", Bajnai Gordon és Oszkó Péter irányába is. Ha ez megtörténik, akkor lehet azt mondani, hogy az MSZP érti az alaphelyzetet - jegyezte meg Szijjártó  Péter.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.