Fidesz-MSZP adok-kapok

A Fidesz gazdaságpolitikáját arrogancia és dilettantizmus jellemzi, a magyar emberekkel pedig nem törődnek – vélik a szocialisták. A kormánypárt azzal vág vissza, hogy az MSZP-kormány juttatta felelőtlen intézkedéseivel a csőd szélére Magyarországot.

Az MSZP szerint a Fidesz elmúlt kilenc éve az ország iránti elkötelezettség teljes hiányáról szólt: a jelenlegi kormánypárt ugyanis ellenzékben az „elvtelen”, a „szociknak minél rosszabb, nekünk annál jobb szellemiségét valósította meg”, míg hatalomra kerülve a dolgozó emberek szerzett jogait, megtakarításait, szólásszabadságát, illetve lét-, vagyon- és közbiztonságát veszi el.

Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője hétfői közleményében hangsúlyozza: a Fideszt ellenzékben „"egy cseppet sem érdekelte”, hogy Magyarország érdekei ellen is tevékenykedik. Kormányra kerülésük után pedig „hasonlóképpen felelőtlenül viselkednek, a konszenzusnak a legcsekélyebb jele nélkül irányítják az országot”.

A nagyobbik kormánypárt a szocialisták szerint most is azzal foglalkozik, hogy mit rontottak el a korábbi kabinetek, ahelyett hogy az ország érdekeit figyelembe véve kormányozna.

A szóvivő állítja: a Fidesz azzal zsarolja és fenyegeti a dolgozókat, hogy indoklás nélkül elveszi a munkájukat, ha nem fogják be a szájukat. Elveszi sztrájkjogukat, népszavazási jogukat, kisajátítja a közmédiumokat, nehogy szóvá tehessék elégedetlenségüket.

A Fidesz gazdaságpolitikáját arrogancia és dilettantizmus jellemzi, a magyar emberekkel pedig nem törődnek – áll a közleményben. „A Fidesz zsarolást követően elrabolta 3 millió ember 3 ezer milliárd forintos nyugdíj-megtakarítását, amit a költségvetésen általuk ütött lyuk betömésére fordítottak. Ezzel a rablással tudta csak tartani az elvárt költségvetési hiányt, mivel saját teljesítménye az Orbán-Matolcsy duónak erre nem lett volna alkalmas" - fejti ki Kormos Kata.
„Ideje végre felelősen, szakértelemmel kormányozni, megvédeni a lakosságot a válság utózöngéitől” - fogalmaz a szóvivő, aláhúzva, hogy még mindig nem késő az MSZP által kidolgozott gazdaságpolitika folytatása, ami szerinte „minden szakértő által elismerten hatékonyabb és igazságosabb megoldást jelentene”.

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy az a szocialista párt „rágalmazza felelőtlenséggel” a kormánypártot, amely szerintük 2002. és 2010. között felelőtlen intézkedéseivel a csőd szélére juttatta Magyarország gazdaságát.

A párt közleményében úgy fogalmaz, hogy a szocialisták által csőd szélére juttatott magyar gazdaságot a jelenlegi kabinet mentette meg. A szocialista kormányok elvették az emberek jövőjét, a Fidesz most ezt visszaadja nekik - írják.

A Fidesz emellett azt is felháborítónak nevezi, hogy „az az MSZP vádolja a kormánypártot Magyarország-ellenes tevékenységgel, amely mind a médiatörvény, mind az alaptörvény kapcsán saját hazája ellen uszította a külföldi médiát”.

A kormánytöbbséget adó párt szerint „"minduntalan felmerül a kérdés, amelyet a szocialisták soha nem tudnak megválaszolni: milyen kormányzás lehet az, amelyre 2010-ben példátlan többséggel mondtak nemet a magyar választók?”.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.