Fidesz-iroda előtt ingyenes a parkolás?

Több héten keresztül nem kellett fizetniük a parkoló autósoknak a miskolci Kossuth Lajos utca egy szakaszán. Véletlen az érintett utcarészen van a Fidesz helyi pártirodája is.
Letakarták a parkolási díj fizetésére kötelező táblákat a Kossuth Lajos utca egyik szakaszán, ezért az ott várakozó autósoknak nem kellett parkolójegyet váltaniuk – számol be az esetről a Blikk.

A lap olvasója szerint már hetekkel ezelőtt lefedték a táblát egy fekete zsákkal és átkötötték vastagon szigetelőszalaggal. Többen nem tudták eldönteni, hogy kell fizetni vagy nem a parkolásért, ezért felkeresték a parkolótársaságot, ahol azt mondták, amíg fent van a fekete fólia, addig nem kell.

Az eset furcsasága, hogy a hosszú Kossuth Lajos utca csak egy részét tették nem fizetőssé, pont azt az utcaszakaszt, amelyen a Fidesz miskolci párirodája is van. Az érintett részen 220 forintos parkolási díj van érvényben, ezért ha több hétig nem fizették az ott parkolók az összeget, akkor a parkolást végző cég százezrektől esett el.

A lap megpróbált utánajárni, ki és miért döntött a tábla letakarása mellett. Kérdésükre a Fidesz helyi irodájában azt mondták, hogy ők nem is tudnak semmiről, és nem is húztak hasznot az egészből, mert a munkatársaik az épület udvarában parkolnak. Arra azonban már nem tudtak válaszolni, hogy a hozzájuk érkezők fizettek-e a parkolásért.

A parkolási zónákról külön rendeletet kell kiadni, és a fizetési kötelezettség is csak úgy oldható fel, ha azt a városvezetés módosítja. Ezért a lap megkereste a fideszes önkormányzatot, ahol pár nap türelmet kértek. Nem tudtak, vagy csak nem akartak válaszolni a Blikk kérdéseire.

A lap hétfő délben érdeklődött újra a miskolci önkormányzatnál, mikor kapnak választ kérdéseikre. Információt nem kaptak, de a napilap egyik olvasója felvette, amint két személy eltávolítja a tábláról a műanyagzsákot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.