Fidesz: Hazugság a biatorbágyi iskolamutyi

Hazugságnak tartja a fideszes Tuzson Bence az Együtt-PM szövetségnek az ügyvédi irodájára vonatkozó állításait a biatorbágyi iskolaépítés ügyében. A fideszes országgyűlési képviselő szerdán arra reagált, hogy Szigetvári Viktor, az Együtt-PM szövetség társelnöke kedden azt mondta, "illetéktelenek" körülbelül 168 millió forintot tulajdonítottak el Biatorbágyon egy iskolaépítés ürügyén, összejátszva a város polgármesterével és a helyi Fidesszel. Az önkormányzat évekkel korábban kezdeményezte, építsenek egy iskolát a településen, és az akkor még jogászként dolgozó Tuzson Bence ügyvédi irodáját bízták meg a közbeszerzési eljárás lebonyolításával. Az iroda két céget bízott meg műszaki ellenőri, illetve projektmenedzseri feladatokkal; a két megbízásért több mint 51 millió forintot ki is fizettek, annak ellenére, hogy az iskola máig nem épült fel - közölte.

Tuzson Bence közleményében azt írta, valótlan az az állítás, hogy az ügyvédi iroda bízta volna meg a projektmenedzsert, illetve az előzetes műszaki dokumentációt előkészítő céget. Hozzátette: az az ügyvédi iroda, amelynek tagja volt, kizárólag a tervezési-előkészítési ütemben vett részt mint közbeszerzési tanácsadó.

Közölte, az iroda nem vett részt az 51 millió forint kifizetésében, a megbízási díja pedig mindösszesen nettó 1,9 millió forint volt. Az ügyvédi iroda megbízása a közbeszerzési eljárások lezárásával megszűnt - ismertette Tuzson Bence. Kitért arra is, hogy a projekt előkészítési fázisára 95 millió forintot költött a város, amely a várható teljes költség 2,5-3 százaléka. A kormánypárti politikus szerint az Együtt-PM a politikai uborkaszezont most épp arra használja, hogy a tényeket elferdítve hazugságokat állítson.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.