Fidesz: Csak színjáték az útdíj vitája

A Fidesz-KDNP képviselői nem jelentek meg az ellenzék által az útdíjak ügyében összehívott Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlésen, így az határozatképesség hiányában elmaradt.

A Fidesz-KDNP megyei képviselői nem asszisztálnak a szocialisták és a Jobbik együttműködésében kezdeményezett színjátékhoz – így kommentálta Németh Zoltán, a közgyűlés fideszes elnöke az érdeklődés hiányát.

„A megyei közgyűlés nem lehet fóruma, a rendkívüli ülések kezdeményezése pedig nem lehet eszköze az ellenzék által indított hisztériakeltésnek, politikai útkeresésnek. Emellett nem fogunk lámpát tartani a radikális jobboldal és a baloldal egyesüléséhez sem. A megyei közgyűlés intézménye egyszerűen nem erre való” – írta közleményében az elnök.

Természetesen szó sincs semmiféle „egyesülésről” a Jobbikkal, ám a Fideszen kívül minden politikai erő, s a közvélemény is elítéli az útdíj címén bevezetett sarcot – reagált Kránitz László, az egyik kezdeményező, az MSZP megyei közgyűlési frakcióvezetője, aki „pökhendinek és arrogánsnak” nevezte a kormánypárti képviselők viselkedését.

Utalt arra, hogy a szomszédos megyében, Komárom-Esztergomban a Fidesz és az ellenzék közös határozatot hozott, de az ugyancsak fideszes Pest megyében is közösen fordultak a kormányhoz az útdíj ügyében.

– Legalább annyit megérdemelt volna a megye lakossága, hogy megtárgyalják a napirendet, tette hozzá.

A közgyűlés elnöke szerint a megyei matricák bevezetésével spórolhatnak az autósok.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.