Fidesz: a veszprémieknek nem kell egy olyan jelölt, mint Kész Zoltán

A Fidesz továbbra is várja a baloldal válaszát arra, hogy azonosul-e a veszprémi időközi választáson független jelöltként induló, de a baloldali pártok által is támogatott Kész Zoltán "antidemokratikus nézeteivel" - közölte a kormánypárti frakció szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Tuzson Bence azután szólította fel ismét a baloldalt, hogy - mint mondta - pénteken az M1 Híradóban újabb tények jelentek meg Kész Zoltánnal kapcsolatban, felvételek, írott dokumentumok bizonyítják a jelölt álláspontját. Idézett tőle egyebek mellett egy olyan véleményt, amely szerint az egyénnek nincs felelőssége a közösséggel szemben, "az olyan alapvető kötelezettségeit, mint például az adófizetés, nem kell teljesítenie".

A Fidesz-frakció választ vár a baloldaltól arra, miért titkolták el, hogy Kész Zoltán milyen nézeteket vall, miért tagadták a bizonyító videofelvétel létezését - mondta a szóvivő, aki azt a kérdést is feltette a baloldali pártoknak, hogy "olyan embert kívánnak-e az Országgyűlésbe küldeni, akinek antidemokratikus nézetei vannak".

Tuzson Bence hangsúlyozta: aki nem hisz az alapvető demokratikus értékekben, annak nincs helye a magyar politikai közéletben.
Kész Zoltán azonban - folytatta - ilyen, a demokrácia elveivel alapvetően ellentétes nyilatkozatokat tett. Arról beszélt, "nem hisz a képviseleti demokráciában, abban, hogy mindenkinek egyenlő szavazati joga legyen", "nem hisz az esélyegyenlőségben" és az egymás iránti szolidaritásban sem, a magyar fiatalokat pedig "lustának tartja" - sorolta a Fidesz-frakció szóvivője, aki szerint a veszprémieknek nincs szükségük ilyen jelöltre.

Azzal kapcsolatban, hogy a Simicska Lajos nagyvállalkozóhoz köthető médiumok eddigi vezetői péntek délben lelkiismereti okból fel-, illetve lemondtak, a tájékoztatón megkérdezték Tuzson Bencét, miért romlott meg a Fidesz és Simicska Lajos viszonya. A szóvivő úgy felelt: "egyes médiaorgánumok belső ügyeibe nem kívánunk beleszólni". Azt is mondta, "senkivel sem szeretnénk háborúzni".

Arra a felvetésre, hogy Simicska Lajos súlyos kijelentései miatt terveznek-e jogi lépést, a frakciószóvivő úgy reagált: a stílust nem szeretné minősíteni, "az mindig azt az embert minősíti, aki éppen mond valamit". Az pedig eddig nem vetődött fel, hogy bármilyen lépést tegyen a Fidesz-frakció a kijelentések miatt - fűzte hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.