Belföld: Fidesz: a szocialisták csak felhasználják a gyermekeket - NOL.hu
 

Fidesz: a szocialisták csak felhasználják a gyermekeket

A Fidesz szerint a gyermekeket és a pedagógusokat nem szabadna felhasználni politikai akciókhoz, mint azt a szocialisták teszik.

Előzőleg Hiller István, az MSZP oktatási kabinetvezetője arról beszélt: egyetértenek a szülőkkel, akik lázadnak, a diákokkal, akik kifejezik pedagógusaikkal a szolidaritást, és egyetértenek a követeléseket megfogalmazó pedagógusokkal is.

A Fidesz-frakció az MTI-nek küldött hétfői közleményében azt írta: kiderült, hogy Pukli István, a pedagógusakciók vezéralakja aktív szocialista politikus volt annak a pártnak a tagjaként, amely egyhavi bért vett el a tanároktól. A szocialisták emellett bezártak több száz iskolát, és a pénzelvonásokkal eladósították, csődbe juttatták az iskolákat fenntartó önkormányzatokat - olvasható a kormánypárt közleményében. Hangsúlyozták: a pedagógusok ma minden támogatást megkapnak a kormánytól, béremelésükre eddig 234 milliárd forintot fordítottak, és a javaslataikat szem előtt tartva megkezdődik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik) átalakítása.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér