Fidesz: a szocialisták biztonságot sem tudnak adni az európaiaknak

A Fidesz-frakció szerint Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő és párttársai "nemhogy egységes európai minimálbért nem tudnak adni az európaiaknak, de lassan már biztonságot és munkahelyet sem".

A kormánypárti képviselőcsoport pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált Szanyi Tibor budapesti sajtótájékoztatójára, amelyen a szocialista politikus arról beszélt: egységes európai minimálbér meghatározására van szükség, amelynek óránként bruttó 1450 forintnak kellene lennie.

A fideszes közleményben kiemelték: a magyar kormány megbecsüli a munkavállalókat, adócsökkentésekkel és béremelésekkel segíti megélhetésüket. Magyarországon 2010 óta minden évben nő a minimálbér, az OECD 34 tagállama közül 2010 és 2014 között hazánkban nőtt legnagyobb mértékben a bruttó minimálbér, és jövőre várhatóan újra nőni fog - fejtették ki, hozzátéve: 2016-ban további béremelési programok és várhatóan szja-csökkentés segíti, hogy több maradjon a fizetésből.

"Az európai baloldal bevándorláspárti politikája az európai polgárok létbiztonságát, munkahelyeit, és már egész Európa létét veszélyezteti" - fogalmaztak. Hozzátették: az európai baloldal tétlenül nézi, sőt fokozza a bevándorlók invázióját, korlátlan befogadásukat követeli és "úgy tűnik, már egységes minimálbérrel is várná őket".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.