Fidesz: a Jobbik és az LMP spekulánsokat és nagybirtokosokat szolgál

A nagyobbik kormánypárt szerint földügyben a Jobbik és az LMP ugyanolyan erőszakos akciókba kezdett, mint a Gyurcsány-koalíció. A "szobordöntések, erkélyre mászások, erőszakos hivatal elfoglalások" után itt az élőlánc. 

A Fidesz szerint a Jobbik és az LMP is ugyanúgy a külföldi spekulánsok érdekét védi, mint a Gyurcsány-koalíció. A kormánypárt hétfőn ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Sallai R. Benedek (LMP) és Mirkóczki Ádám (Jobbik) országgyűlési képviselő is azon véleményének adott hangot Egerben közös sajtótájékoztatójukon: a földárverések nem a kis- és középbirtokosok, hanem a spekulánsok és az oligarchák érdekeit szolgálják. Sallai R. Benedek azt mondta, élőlánccal tiltakoznak a licitálás helyszínein az árverések ellen.

A Fidesz közleményében azt írta, felháborító és szégyen, hogy az ellenzék már nem csak Brüsszelben és az Alkotmánybíróságon, hanem a törvényes árverések akadályoztatásával is veszélyezteti a magyar gazdák érdekeit, ezzel a külföldi spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védik. 

A magát nemzetinek hazudó Jobbik az MSZP-vel és az LMP-vel együtt képes odáig elmenni, hogy már fizikailag is próbálják megakadályozni azt, hogy magyar gazdák törvényesen licitálni tudjanak a termőföldekre - tették hozzá. A kormánypárt szerint a Jobbik és az LMP ugyanolyan erőszakos akciókba kezdett, mint a Gyurcsány-koalíció.

A Fidesz szerint az ellenzékiek a szobordöntések, erkélyre mászások, erőszakos hivatal elfoglalások után most a kormányhivatalok munkáját akadályozzák és a Földet a gazdáknak programot veszélyeztetik. Ez a program garantálja, hogy a magyar föld a helyben lakó magyar földműveseké lehessen és ne a külföldi spekulánsok kezére kerüljön, ahogy az Romániában megtörtént, ahol már 40 százalékra becsülik a külföldiek által felvásárolt földek arányát - fejtették ki.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.