Fidelitas: távozzon a politikából Gyurcsány Ferenc

Távozzon végleg a magyar politikából Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő, ha nem tud elszámolni a szakdolgozatával, mert ebben az esetben méltatlanná válik a közszereplésre, mondta Mihalovics Péter, a Fidesz ifjúsági társszervezete, a Fidelitas országos választmányi elnöke szombaton Budapesten, a szervezet Gyurcsány Ferenc II. kerületi háza előtt tartott demonstrációján.

Az országos választmányi elnök, a Fidesz parlamenti képviselője arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy "ne mérgezze tovább hazugságaival, átláthatatlan történeteivel, sztorijaival" a magyar közéletet. Mint azt a mintegy 20 demonstráló előtt kifejtette, a Fidelitas arra kéri a volt miniszterelnököt, "valljon színt, legyen egyszer őszinte, mondjon igazat, ha nem tud igazat mondani, távozzon a közéletből".

Mihalovics Péter felhívta a figyelmet: a Fidelitas Facebook-oldalára várják a javaslatokat Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának címére. Mondják el az emberek, miben látják kompetensnek a volt miniszterelnököt, akihez ezeket a javaslatokat eljuttatják, és arra kérik, hogy a címek egyikét válassza ki, és "írja meg legalább egyszer azt a szakdolgozatot, amiért már diplomát kapott" – fogalmazott.

A Fidelitas javaslata a szakdolgozat címére: Az őszödi beszéd vagy a Hazudtunk éjjel, reggel és nappal – tette hozzá.

A Fidelitas országos választmányának elnöke emlékeztetett arra: Schmitt Pál volt államfő plágiumügyében Gyurcsány Ferenc korábban úgy nyilatkozott, "nincs az a palotaőrség, ami meg tudná védeni a Sándor-palota jelenlegi lakóját attól az istentelen szégyentől, ami most rázuhant (...) becsapta önmagát, úgy látom, becsapta a világot".

Mihalovics Péter beszélt arról, hogy Gyurcsány Ferencnek ugyanakkor nemcsak hogy nincs meg a szakdolgozata, hanem olyan címen adott be szakdolgozatot, mint amilyent négy évvel korábban már beadtak, és a négy évvel korábbi szakdolgozat sincs meg.

A demonstrálók Másoltad a sógort?, Hol a szakdolgozat?, Most mi van? feliratokkal vonultak Gyurcsány Ferenc háza elé, ahol az újságírók becsöngettek a volt kormányfőhöz, de beszélni nem tudtak vele.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.