Fészekrakó-ügy: hét év után elsőfokú ítélet

Hét év után első fokon lezárult az úgynevezett miskolci fészekrakós per: az elsőrendű vádlottat, egy helyi ügyvédnőt hét év börtönbüntetésre ítélték.

Közel egymilliárd forintos kárt okoztak az államnak azok, akik a Fészekrakó-programot jogosulatlanul kihasználva, hamis munkáltatói igazolásokkal és ügyvédi segédlettel vásároltak lakást Miskolcon, zömmel az Avas-lakótelepen. Miután beköltöztek, sem a törlesztést, sem a lakások rezsiköltségét nem fizették, s hatalmas adósságot halmoztak fel. A lakások árai a mélybe zuhantak, a rendőrség napi szinten razziázott. A beköltözők az elemi lakhatási szabályokat sem tartották be, éjjel zajongtak, hangosan bőgették a zenét, a házakat ellepték a patkányok és csótányok.

A csalárd módon megszerzett ingatlanok ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya különösen nagy kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás és vesztegetés gyanúja miatt nyomozott. Ennek során kiderült, hogy az ügyleteket szinte minden esetben ugyanaz a miskolci ügyvédnő, B. Marianna intézte, akit tegnap első fokon 7 év börtönre ítélt a dr. Péter Zoltán vezette eljárótanács. Emellett tíz évre eltiltották ügyvédi praxisának folytatásától, s 26 millió forintos vagyonelkobzással is sújtották. Vele együtt 290 vádlottja volt a szövevényes bűnszövetkezetnek – a vádlottak többségét megrovással, felfüggesztéssel és pénzbírsággal büntették.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.