Ferihegyen már csak száz ember sztrájkol

Csökken a reptéri sztrájk támogatottsága. Ferihegyen a reggeli műszaknak már csak az egyharmada sztrájkol, sok funkció egy hét óta először ma ismét működik - értesült lapunk.

Információink szerint a Ferihegyi repülőtéren a ma reggeli műszakba (öt, hat és hét órás kezdéssel) mintegy háromszáz dolgozó volt beosztva, közülük kétszázan felvették a munkát. Úgy tudjuk, ez még a menedzsmentet is meglepte kissé, ám forrásunk szerint a fordulat annak köszönhető, hogy tegnap este minden dolgozóhoz eljuttatták azt a megállapodás-tervezetet, amiről az érdekképviseletekkel is tárgyaltak, de végül éjszaka sem sikerült megállapodni.Nem megerősített információ, de a dolgozói szóbeszéd szerint még szabadnapos munkatársak is bementek dolgozni, tekintettel a közelgő karácsonyi csúcsforgalmi időszakra.

Ferihegyi kilátóterasz
Ferihegyi kilátóterasz

Olyan funkciók keltek életre a reptéren, amelyek a sztrájk kezdete óta nem működtek, csak az utas-káosz miatt eddig nem irányult nagy figyelem ezekre. Dolgoznak például a biztonsági (nem utasbiztonsági) ellenőrök a reptér beléptetőpontjain, így működik az összes porta és az SRA-pontok, ahol a személyzet ki- és beléptetése zajlik. Ennek köszönhetően megindult a posta- és a teherforgalom (cargo). Ismét dolgoznak a karbantartók és az ő gyorsreagálású csoportjuk, a TCC.

A tárgyalások tíz órakor folytatódnak a szakszervezetekkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.